SV | ENG

OM VÅRT ARBETE

Hur började allt?

INTRODUKTION Projektet startade i Senga bay, Malawi mars 2007. Beslutet att starta ett Center togs utifrån viljan att göra en skillnad genom att tillgodose att barn får möjlighet till skolgång, näringsrik kost, medicinering och att de barn som lever med HIV/AIDS blir accepterade i samhället. Namnet på projektet är Chikondi Chimodzi Child Care Centre (5 C's). Centret ligger i byn Senga Bay, området Mdala Mkwanda, T/A Maganga i Salima distriktet, c:a 20 km från Boma, Malawi. Malawi ligger i sydöstra Afrika och gränsar till Moçambique i söder, Tanzania i norr och Zambia i väster. I juni 2014 startade Chikondi Chimodzi Child Care Centre en svensk systerorganisation. För att särskilja de båda systerorganisationerna benämns den Malawiska organisationen som 5 C's Malawi och den svenska organisationen som 5 C's Sverige.


ORGANISATIONSFORM Projektet är en icke vinstdrivande organisation, all medverkan i projektet är ideell och insamlingar går till den dagliga driften och utvecklingsbehov


SYFTE Barncentret syftar till att fungera som ett stöd till både föräldralösa barn och barn vars föräldrar eller vårdnadshavare ej har möjlighet att tillgodose ett eller flera av barnets grundläggande behov. Vårt arbete inriktas sig främst gällande rätten till utbildning och verksamheten stödjer för närvarande 60 barn från 3 olika grundskolor i Senga bay. För att möjliggöra identifiering och uppföljning av barn i behov av särskilt stöd pågår ett tätt samarbete med de lokala bycheferna, huvudlärare och stödnätverk i form av mödragrupper från alla 3 grundskolorna.