SV | ENG

OM VÅRT ARBETE

Hur började allt?

INTRODUKTION Projektet startade i Senga bay, Malawi mars 2007. Beslutet att starta ett Center togs utifrån viljan att göra en skillnad genom att tillgodose att barn får möjlighet till skolgång, näringsrik kost, medicinering och att de barn som lever med HIV/AIDS blir accepterade i samhället. Namnet på projektet är Chikondi Chimodzi Child Care Centre (5 C's). Centret ligger i byn Senga Bay, området Mdala Mkwanda, T/A Maganga i Salima distriktet, c:a 20 km från Boma, Malawi. Malawi ligger i sydöstra Afrika och gränsar till Moçambique i söder, Tanzania i norr och Zambia i väster. I juni 2014 startade Chikondi Chimodzi Child Care Centre en svensk systerorganisation. Hädanefter kommer Centret i Malawi att omtalas som 5 C's Malawi och den svenska organisationen 5 C's Sverige.


GRUNDARE Grundarna av projektet är Aleke Banda, Gracious Moses Phiri and Mercy Brown Chowoko. Grundarna av 5 C's Sverige är Aleke Banda, My Jerling, Per Jerling, Ellen Mattisson, Aminah Fallgren, Ellen Fürst och Edina Haurdic.


ORGANISATIONSFORM Projektet är en icke vinstdrivande organisation, all medverkan i projektet är ideell och insamlingar går till den dagliga driften och utvecklingsbehov


SYFTE Barncentret syftar till att fungera som ett stöd till både föräldralösa barn och barn vars föräldrar eller vårdnadshavare ej har möjlighet att tillgodose ett eller flera av barnets grundläggande behov. Detta innebär att Barncentret stöder barnen genom att t.ex. betala skolkostnader, servera måltider på Centret samt hjälpa till med kostnader och transport vid sjukdom.