Personal Aleke Banda

Aleke Banda

Aleke är född i Nkhata bay, men flyttade tidigt till Senga bay där han växte upp. Aleke utbildade sig efter skolan till reseguide, och mötte i sitt yrke turister från hela världen genom guidade turer i Malawi och omkringliggande länder. Redan i tidiga år växte en längtan om att göra en skillnad för barn och byn Senga bay, och i mars 2007 tog han huvudinitiativet till att starta Chikondi Chimodzi (One love) Child Care Centre. Aleke bor i Malmö tillsammans med My och har varit med och startat upp 5 C's Sverige juni 2014. Under hösten 2014 bodde Aleke 6 mån i Malawi samtidigt som han studerade ”Projektledning, Samhällsutveckling/Acting for change” på MKFC Folkhögskola.

Personal Gracious Moses Phiri

Gracious Moses Phiri

Initiativtagare tillsammans med Aleke till att starta Chikondi Chimodzi Child Care Centre. Gift med Chippie. Bor på Centret och tar hand om barnen dagligen. Ansvarar för all planering av faciliteter, skolavgifter, skoluniformer och daglig omsorg av barnen och centret. Moses har sagt att: ”Folk frågar mig ofta: Hur orkar du ta hand om alla barnen Moses? Men jag svarar alltid, för mig är det aldrig jobbigt och jag tänker inte att det är något speciellt, det här är mitt liv och jag älskar det”.

Personal My Jerling

My Jerling

Boende i Malmö tillsammans med Aleke. My är uppvuxen i Malmö och har en magisterexamen i Folkhälsovetenskap, Malmö högskola. Under sin högskoleutbildning praktiserade My på Unicef Supply Divisions avdelning; Immunization Centre, i Köpenhamn. En praktikperiod som fick My att inse att hon ville arbeta längst ut i kedjan; där hjälpen når fram. My har varit med och drivit insamlingar till Centret sedan början av 2012 och bodde under tre månaders tid tillsammans med Aleke i Lilongwe/Senga bay hösten 2012. Under hösten 2014 bodde My i Malawi samtidigt som hon studerade ”Projektledning, Samhällsutveckling/Acting for change” på MKFC Folkhögskola.

Personal Chippie Chibale

Chippie Chibale

Gift med Moses. Bor på Centret och tar hand om barnen dagligen efter avslutad arbetstid. Arbetar 6 dagar i veckan på Babtist Rural Hospital, Salima. (Strax utanför Senga bay) Ansvarar för all betalning av sjukhus – och vattenräkningar och är en stadig klippa på Centret.

Edina Haurdic

Edina Haurdic

Edina är född i Bosnien och Hercegovina och Malmöbo sedan 1998. Edina har en kandidatexamen i Internationella Migrationer och Etniska Relationer och har sedan dess vetat att hon vill arbeta med människor i utsatta situationer. Hon blev involverad i styrelsen 5C's Sweden i samband med att den startades i Malmö i juni 2014. Vidare har Edina studerat projektledning, samhällsutveckling/Acting for change på MKFC Stockholm. Hon har även spenderat två och en halv månader i Malawi för att bland annat besöka barncentret och för att arbeta vidare med projektet samt för att se med egna ögon vad vi kämpar för!

Ellen Mattison

Ellen Mattison

Ellen bor i Malmö och var med och startade 5C’s Sweden i juni 2014. Ellen har socionomexamen med socialpedagogisk inriktning från Malmö Högskola, och har vidareutbildat sig inom interkulturell kommunikation. 2009/2010 praktiserade och bodde Ellen i Sydafrika under 6 månader. I Malmö arbetar Ellen med ungdomar vilket hon gjort på olika sätt sedan hon tog examen 2010. Under hösten 2014 bodde Ellen i Malawi tillsammans med andra styrelsemedlemmar av 5C’s samtidigt som hon studerade ”Projektledning, Samhällsutveckling/Acting for change” på MKFC Folkhögskola.

Ellen Fürst

Ellen Fürst

Ellen har engagerat sig i 5 C sedan våren 2014. Hon har en magister i socialt arbete från Malmö högskola och är intresserad av förändringsarbete inom organisationer, såväl som hos individer. Hon har ett stort intresse för internationellt socialt arbete, något som har lett till en rad resor i Tanzania, Ghana, Uganda, och nu senast, Malawi. Ellen tycker det är viktigt att stödja barn-och ungdomars utveckling, något som driver hennes engagemang inom organisationen.