Would you like to support our work for children in Senga bay, Malawi?

Would you like to support our work for children in Senga bay, Malawi? For 70 SEK (approx 10 USD) you can contribute to one of following:
• Pay funds for one semester for one child who attends primary school
• Pay fees for school uniform for one of the older children
• Pay for transport and other fee expenses when a child gets sick with malaria
• Contribute to monthly water or medical bills
• Contribute to one of the meals that is served at the Centre

You also have an opportunity to donate any free amount to our bank account: All donations makes a difference, thank you for your gift!

Chikondi Chimodzi Child Care Centre (5 C’s) Bank: Nordea IBAN: SE5895000099604207219835 SWIFT/BIC code: NDEASESS /Chikondi Chimodzi Child Care Centre (5 C’s)


Nu kan du stödja oss genom Swish!

Swisha enkelt valfritt belopp till 123 269 2846 Tack för din gåva!


Chikondi Chimodzi har fått en logga

Äntligen har Chikondi Chimodzi Child Care Centre (5 C's) en egen logga! Logotypen är gjord i Malawi och vi är så glada och stolta för alla som engagerade sig i framtagandet av den.


Workshop i Senga bay

Efter månader av förberedelser hade vi i helgen äntligen vår workshop i Senga bay! Workshopen genomfördes enligt Logical Framework apporach vilket är ett verktyg som kommer att vägleda oss genom vårt arbete. Problem, orsaker, effekter, mål, aktiviter och prioriteringar beslutades gemensamt med representanter från 5 C’s Malawi, 5 C’s Sweden, två bychefer, polischefen i Senga bay, en fd militär, läkare och HIV koordinator, rektor för skolan i Senga bay, ordförande för turistguiderna, den äldsta pojken i 5 C’s samt några representanter från byn. En ära att lyssna till alla människor och tillsammans göra en skillnad för att barn som inte kan gå i skolan eller fullfölja sin skolgång får möjlighet till det. /Chikondi Chimodzi Child Care Centre


Inköp av tegelstenar

Nu har vi köpt in tegelstenar till det nya husbygget. Tack alla som har gjort det möjligt! Arbetet fortsätter med att samla in pengar till det nya huset. Hjälp oss att ge barnen en trygg plats att sova på och möjligheten att hjälpa fler barn. Alla bidrag gör en skillnad!


Instagram

Nu har 5 C’s även ett instagramkonto, följ oss på ”5cssweden


Lake of Stars the 26th -28th of September 2014

Chikondi Chimodzi Child Care Centre will be one of the vendors at the international arts and music festival Lake of Stars the 26th -28th of September 2014 at Nkopola lodge. 5 C’s Malawi and 5 C’s Sweden will be there, Warm welcome! Chikondi Chimodzi Child Care Centre kommer att finnas på den internationella och erkända konst – och musikfestivalen Lake of Stars den 26:e-28:e september 2014 på Nkopola lodge. 5 C’s Malawi och 5 C’s Sverige kommer vara på plats och sprida information om vårt barncenter.


Vi åker till Malawi!

Vi åker till Malawi!! Under 6 månader kommer vi att bo i Malawi för att hålla workshops, utveckla verksamheten och samla in pengar till bygget av en ny byggnad, solceller, installation av el och framtida odlingsprojekt. Detta görs via vår sida på Facebook och vårt Plusgiro. Var med och bidra med en gåva på PG 721983-5. Tack för din gåva!


Vill du vara med och stödja oss?

Nu har vi äntligen fått bankkontonummer och Plusgironummer! För er som vill stödja oss genom att sätta in pengar på Plusgirot PG 721983-5 Önskar ni ge en gåva: märk då insättningen ”Gåva”. Vid önskan om att bli medlem och/eller bli månadsgivare märk insättningen: ”Medlemsavgift” alternativt ”Månadsbelopp” och maila oss på kontakt@onelovemalawi.se så kommer vi höra av oss till er med mer information. Det kostar 200 kr per år att vara medlem i vår förening. Tack för din hjälp, allt gör en skillnad!


Registrerade som organisation även i Sverige!

Nu har vi blivit officiellt registrerade som en organisation hos Skatteverket! Vårt Organisationsnummer är: 802489-6972. Vi har även påbörjat det spännande arbetet med att försöka hitta personen som kan skapa den rätta logotypen för vår verksamhet. Utöver detta har fyra av våra styrelsemedlemmar har blivit antagna till kursen; ”Projektledning/Samhällsutveckling/Acting for change” på MKFC Stockholms Folkhögskola. Det är en kurs som kommer att lära oss och hjälpa oss med att driva vårt projekt framåt. Ännu ett steg i rätt riktning för vår styrelse!


Nu har vi startat styrelse i Sverige

”Den 2 juni 2014 skrevs ett nytt kapitel i Chikondi Chimodzi Child Care Centres (5 C’s) historia. Den dagen bildades nämligen styrelsen för 5’Cs med hemort i Malmö! Vi som startade 5 C’s Sverige heter Aleke Banda, My Jerling, Ellen Mattison, Ellen Fürst, Aminah Fallgren och Edina Haurdic. Vi som är medlemmar i styrelsen har alla olika bakgrunder och uppgifterna är många, men vi ser med spänning framemot allting som vi kommer att lära oss av varandra under projektets gång.”


Malawi september 2013

Oktober månad och Aleke och My är tillbaka i Sverige efter en underbar tid i Malawi. Från barnen och hela Chikondi Chimodzi (One love) Child Care Centre (5 C’s) sänder vi ett hjärtligt tack (!) till alla som har gett ert stöd genom att köpa några av våra handgjorda smycken, tyger eller genom att ha skänkt pengar, kläder, mobiltelefoner, digitalkameror med mera! Genom era gåvor har vi haft möjlighet att stödja barnen och Centret genom att köpa in majsmjöl och andra basvaror, tyger till skoluniform, skolmaterial och skolavgifter. Barnen har fått nya skor och kläder vilket firades med stort jubel! Mycket tid har även lagts på planering av Centrets framtida självförsörjande. Dessutom arrangerade vi en utflykt till ön som ligger utanför Senga bay. En lyckad heldag med snorkling och grillning på schemat, ett minne för livet! Mer information om vårt besök i september 2013 vänligen gå vidare till ”Händelser”.


Nästa resa till Malawi

Det har nu börjat planeras inför nästa resa ner till Senga bay och Chikondi Chimodzi Child Care Centre. Resan är planerad till september 2013.


Chikondi Chimodzi

För närvarande stödjer Chikondi Chimodzi c:a 22 barn och c:a 15 av dem bor hel – eller deltid på centret. Den äldsta är på boardningschool och har fått terminsavgifter och skoluniform betald genom våra insamlingar.